Naujienos

Aykščiuose – kūrybinės dirbtuvės su menininkėmis iš Islandijos

2024 10 15

Spalio 11-12 dienomis Istorijų dvarelyje Anykščiuose svečiavosi menininkės iš Islandijos – Asthildur Jonsdottir ir Ellen Gunnarsdottir, kurios vedė kūrybines dirbtuves jaunimui „Tvarumas ir gamta: sudėtingų problemų sprendimas pasitelkiant vaizdinį pasakojimą”. Dirbtuvių metu kartu su jaunimu atkreipėme dėmesį į tvarumo temos keliamus iššūkius, bei atnešamas problemas (angl. wicked problems) ir sukome galvas kaip kūrybiškai, įtaigiai ir tvariai galėtume atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą.

Dirbtuvių dalyviai nagrinėjo drabužių kelią nuo medvilnės auginimo iki rūbų atsiradimo mūsų lentynose, aiškinosi, kokią įtaką tai daro Žemei ir ar visuomet atsižvelgiama į žmonių teises. Kūrė Haiku, naudojo vizualiojo meno technikas – tapybą, karpinius,  grafinio dizaino elementus. Kai kurie dirbtuvių dalyviai atskleidė, kad niekada nesusimąstė, kokią žalą Planetai daro greitoji mada ir koks ilgas drabužio atsiradimo kelias, dažnai apjuosiantis Žemę ir ne vieną kartą.

Lektorės iš Islandijos – Asthildur ir Ellen, žavėjosi Anykščių jaunimo kūrybiškumu bei išmone, gebėjimu išreikšti savo mintis. Šeštadienį kūrybinių dirbtuvių dalyvės Elžbieta ir Urtė pasidalino jų sukurtu filmuku, kuriame pristatoma žmogaus įtaka biologinei žemės įvairovei. Dirbtuvių lektorės liko sužavėtos merginų meniniais sugebėjimais bei šmaikštumu, gebėjimu įdomiai, įtaigiai bei su humoru kalbėti rimtomis temomis.

Atsisveikindami visi džiaugėsi, jog ne tik tobulino savo anglų kalbos žinias, grafinio dizaino gebėjimus ar kūrybiškumo įgūdžius, bet ir užmezgė tarptautines draugystes.

Dėkojame partneriams ir dvarelio šeimininkams – Anykščių L. ir S. Didžiulių viešajai bibliotekai

Informacinis rėmėjas regiono naujienų portalas anyksta.lt

Teksto ir nuotraukos aut.  – Istorijų dvarelis. 

Daugiau informacijos

Brigita Urmanaitė

Brigita Urmanaitė

Patarėja kultūros ir švietimo klausimais

Lietuvių, anglų, norvegų, estų, rusų

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!