Maisto nešvaistymas: bendruomenės ir inovacijos

norden.org

Data & laikas

22.02.2022 16:00 (GMT+3)

Kur

Internetu

Kalba

Lietuvių ir anglų k. su vertimu

Ką gero galima nuveikti su 76 kilogramais maisto? Tiek vidutiniškai vienas lietuvis išmeta per metus. Bendra išmetamo maisto vertė šalyje per metus siekia net 196 mln. eurų, arba net 3,75 mln. eurų per savaitę. Geriausiomis praktikomis ir perspektyvomis renginyje dalinsis pranešėjai iš Lietuvos ir Šiaurės šalių. 

Maždaug trečdalis pasaulyje pagaminamo maisto keliauja į šiukšlių konteinerius ir tai yra ne tik neekonomiška, bet ir neetiška, nes maisto pramonė smarkiai prisideda prie planetos taršos.

Visi dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnių, tad kviečiame pasikalbėti apie realius sprendimus, kuriuos galime įgyvendinti šiandien savo namų ūkyje, savo bendruomenėje, vietos restoranuose ir kurdami ryšius su socialinėmis organizacijomis.

Pranešėjai

  • Maria Abrahamsen (Rub & Stub, Danija) – Kova su maisto švaistymu nuo ūkio iki stalo: Rub&Tub istorija
  • Irene Di Lauro (Free fridge CPH, Danija) – Kopenhagos bendrai naudojamo maisto praktika
  • Valdas Kavaliauskas (Sūrininkų namai) – Gamintojų ir valgytojų bendrystės paieškos Lietuvoje

Renginį moderuoja: Vaida Pilibaitytė

Šis renginys yra jau ketvirtasis Šiaurės ministrų biuro Lietuvoje ir Miesto Laboratorijos organizuojamoje renginių serijoje „Klimatui draugiškos bendruomenės“.

Daugiau informacijos

Agnė Buraitytė

Agnė Buraitytė

Patarėja klimato, aplinkosaugos ir skaitmeninimo klausimais

Lietuvių, anglų

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!