Naujienos

Lietuvos ir Šiaurės šalių NVO projektai stiprins jaunimo psichikos sveikatą ir spartins integraciją

2024 07 17

Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje įgyvendinama Nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimo rėmimo programa šiemet skirs daugiau nei 53 ooo Eur finansavimą bendriems Lietuvos ir Šiaurės šalių NVO projektams. Didžiausio dėmesio sulaukė iniciatyvos stiprinančios jaunimo psichikos sveikatą bei žmonių su negalia ir LGBT bendruomenės integraciją.  Tikime, kad tai padės sukurti stiprias ir atsparias visuomenes mūsų regione.

Kviečiame susipažinti su finansuojamais projektais ir juos įgyvendinančiomis organizacijomis:

VšĮ „Psichikos sveikatos perspektyvos“ yra 2000 m. įkurta nevyriausybinė, psichikos sveikatos ir žmogaus teisių srityje dirbanti organizacija. Drauge su partneriais iš Islandijos, Norvegijos ir Farerų Salų įgyvendinamas projektas suteiks galimybę mokytis iš patyrusių bendraminčių ir ekspertų bei paspartins šalies pastangas kuriant ir įgyvendinant efektyvias savitarpio paramos iniciatyvas jaunimo psichikos sveikatos srityje.

LGL, nacionalinė LGBT teisių organizacija, suvienijo jėgas su  trims didžiausiomis Baltijos šalių LGBT organizacijomis ir partneriais iš Islandijos. Jie įgyvendins projektą, kuriame  pagrindinis dėmesys bus skiriamas keitimuisi gerąja patirtimi kovojant su prieš LGBTI nukreipta retorika, skatinant tos pačios lyties asmenų šeimų apsaugą Lietuvoje ir mokantis iš Šiaurės ir Baltijos šalių sėkmės istorijų. Tarptautinėje žmogaus teisių konferencijoje „Baltic Pride 2025“ bus pristatyta geroji Šiaurės ir Baltijos šalių praktika ir ieškoma būdų, kaip siekti socialinės pažangos LGBT teisių srityje Lietuvoje.

Lietuvos negalios organizacijų forumas vienija visus, kas rūpinasi neįgaliųjų socialine integracija. Forumas telkia 17  organizacijų, kurios atstovauja 300 tūkst. žmonių su negalia ir jų šeimų interesams. Projekte dėmesys bus sutelktas į būsto ir kitų patalpų prieinamumą ir pritaikomumą žmonėms su negalia. Projekto eigoje numatyta konferencija bei gairės, kaip padidinti pritaikomumą švietimo ir sveikatos priežiūros sektoriuose. Projekto partneriai – žmonių su negalia organizacijos iš Švedijos ir Latvijos.

Daugiau informacijos

Mindaugas Damijonaitis

Mindaugas Damijonaitis

Patarėjas NVO bendradarbiavimo ir Baltarusijos klausimais

Lietuvių, anglų, vokiečių, rusų

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!