Naujienos

Jaunųjų savanorių konsultacijos skaitmeninio raštingumo temomis papildė Raudonojo Kryžiaus veiklas

2024 08 08

Raudonojo Kryžiaus Kuršėnų ir Elektrėnų skyriai išbandė naują iniciatyvą – organizacijos jaunųjų savanorių veiklas papildė konsultacijas senjorams aktualiomis skaitmeninių technologijų temomis. Nuo kovo mėn. penki savanoriai buvo pasiruošę atsakyti į savo bendruomenių senjorams kylančius klausimus ir iššūkius naudojantis išmaniaisiais įrenginiais.

Jaunimo konsultacijos rengiamos Lietuvos Raudonojo Kryžiaus bendruomenei prisijungus prie Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje novatoriškos iniciatyvos „Skaitmeninės atskirties mažinimas keičiantis kartų patirtimi“, kuria siekiama mažinti kartų atotrūkį, suteikiant jauniems asmenims galimybę konsultuoti senjorus, skatinant skaitmeninių įgūdžių ugdymą ir kartų bendradarbiavimą. Iniciatyvos vykdytojai siekia, jog jaunimo ir senjorų IRT mentorystės veikla taptų reikšminga kiekvienos vietos bendruomenės iniciatyva.

Dviejuose skyriuose savanorių teiktose konsultacijose sudalyvavo 11 senjorų. Susitikimų metu daugiausiai buvo aptariama socialinių tinklų tematika – socialinių tinklų įvairovė, registracija juose, svarbiausi nustatymai ir saugus informacijos dalijimasis. Taip pat jaunieji savanoriai patarė aktualia saugumo internete tema, kuri tapusi ypač svarbi pastaraisiais metais, kai sukčiavimo atvejų ir nukentėjusių nuo sukčių asmenų skaičius nuolat auga. Jaunimas ir senjorai kartu mokėsi atpažinti sukčiavimo internete atvejus ir pasikartojo svarbiausias taisykles, kaip nuo to apsisaugoti.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Šiltų apsilankymų programos vadovė Paulina Steponavičiūtė išreiškė viltį, kad iniciatyva išplis į kitus Raudonojo Kryžiaus skyrius: „Ši veikla yra labai naudinga mūsų bendruomenei, ir mes tikimės, kad ji tęsis ir ateityje. Konsultacijos vyko kaip viena iš Senjorų klubo veiklų. Dalyvavusieji senjorai gerai įvertino šią veiklą, pabrėždami jos naudą tiek jiems patiems, tiek jauniesiems savanoriams. Kartu su jais tikimės, kad šios konsultacijos bus naudingos ir toliau.“

Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje atstovė Agnė Buraitytė teigia: „Su džiaugsmu prisidedame prie šios iniciatyvos, kuri stiprina kartų bendradarbiavimą ir ugdo skaitmeninius įgūdžius. Bendradarbiaudami su Šiaurės šalimis ir puikiomis organizacijomis Lietuvoje, siekiame padaryti technologijas prieinamas visiems. Skaitmeninės technologijos yra neišvengiama mūsų gyvenimo dalis, todėl svarbu, kad visi turėtume galimybę jas suprasti ir išnaudoti jų teikiamas galimybes. Jaunųjų savanorių veikla, vykdoma kartu su kitomis Lietuvos Raudonojo Kryžiaus veiklomis, yra puikus pavyzdys, kaip bendradarbiaujant galima kurti prasmingas ir naudingas iniciatyvas, kurios prisideda prie visuomenės gerovės.”

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!