Data & laikas
22.02.2022 16:00 (GMT+3)
Kur
Internetu
Kalba
Lietuvių ir anglų k. su vertimu
Maždaug trečdalis pasaulyje pagaminamo maisto keliauja į šiukšlių konteinerius ir tai yra ne tik neekonomiška, bet ir neetiška, nes maisto pramonė smarkiai prisideda prie planetos taršos.
Visi dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnių, tad kviečiame pasikalbėti apie realius sprendimus, kuriuos galime įgyvendinti šiandien savo namų ūkyje, savo bendruomenėje, vietos restoranuose ir kurdami ryšius su socialinėmis organizacijomis.
Pranešėjai
- Maria Abrahamsen (Rub & Stub, Danija) – Kova su maisto švaistymu nuo ūkio iki stalo: Rub&Tub istorija
- Irene Di Lauro (Free fridge CPH, Danija) – Kopenhagos bendrai naudojamo maisto praktika
- Valdas Kavaliauskas (Sūrininkų namai) – Gamintojų ir valgytojų bendrystės paieškos Lietuvoje
Renginį moderuoja: Vaida Pilibaitytė
Šis renginys yra jau ketvirtasis Šiaurės ministrų biuro Lietuvoje ir Miesto Laboratorijos organizuojamoje renginių serijoje „Klimatui draugiškos bendruomenės“.
Daugiau informacijos
Agnė Buraitytė
Patarėja klimato, aplinkosaugos ir skaitmeninimo klausimais
Lietuvių, anglų