Tarptautinė konferencija

Nuo tvarios žemės ūkio gamybos iki sveikatai palankios mitybos

Registruokitės iki rugsėjo 24 d. Atidaryti

Data & laikas

25.09.2024 09:00 (GMT+3)

Kur

Internetu ir Talent Garden Vilnius, Vilniaus g. 33, Vilnius

Kalba

Lietuvių ir anglų k. su vertimu

Rugsėjo 25 d. kviečiame į tarptautinę konferenciją, kurioje pristatysime Šiaurės šalių mitybos rekomendacijas ir kviesime diskutuoti, kaip skatinti sveikatai palankios ir tvarios mitybos įpročius, o  gamintojus savo veiklą kreipti tvaresnės maisto gamybos link ir plėsti pilnavertės mitybos asortimentą.

Renginio metu taip pat pasidalinsime  gerosios patirties pavyzdžiais Baltijos jūros regione, įgyvendintų projektų patirtimi bei įžvalgomis.

Konferencijoje laukiami politikos formuotojai, mokslininkai, savivaldybių atstovai, ūkininkai, maisto gamintojai ir tiekėjai, nevyriausybinės organizacijos, įskaitant aplinkosaugininkus, augalinio maisto šalininkus ir vartotojų atstovus.

Programa

08:30 – 09:00 Registracija
09:00 – 09:10 Atidarymas

1 dalis. Šiaurės šalių mitybos rekomendacijos 2023, mokslas ir praktika

09:10 – 09:30 Šiaurės šalių mitybos rekomendacijų 2023 pristatymas
Sebastian Hielm, Suomijos žemės ūkio ir miškininkystės ministerijos Maisto saugos departamento direktorius

09:30 – 09:45 Sveikatai palanki mityba ir jos skatinimas Lietuvoje
Ieva Gudanavičienė, LR Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento Sveikatosstiprinimo skyriaus patarėja

09:45 – 10:00 Sveikatai palankios ir tvarios mitybos skatinimas Danijoje
Iben Humble Kristensen, Danijos maisto, žemės ūkio ir žuvininkystės ministerijos Maisto, žemės ūkio ir žuvininkystės ministerijos Danijos veterinarijos ir maisto administracijos Tvarios mitybos ir sveikatos skyriaus specialioji konsultantė

10:00 – 10:40 Panelinė diskusija: Perėjimas prie sveikatai palankesnės mitybos: ar mėsos vartojimo mažinimas neišvengiamas? Kaip teisingai
tai atlikti?
Dalyviai: Sebastian Hielm, Ieva Gudanavičienė, Iben Humble Kristensen

10:40 – 11:10 Kavos pertrauka

2 dalis. Tvari gamyba ir gerosios patirtys: nuo gamybos iki vartojimo įpročių keitimo

11:10 – 11:25 Sveikatai palankios maisto produkcijos gamyba prasideda ūkiuose – tvarus/regeneratyvinis ūkininkavimas
Justina Kaučikienė, ūkininkė, Smėlyne ūkis, Lietuva

11:25 – 11:40 Ekologinis rajonas – strategija, skirta tvarumui ir sveikam maistui regione skatinti. Pirmasis ekologinis regionas Baltijos šalyse – Gaujos nacionalinio parko bioregionas
Lāsma Ozola, Cēsis apskrities centrinės administracijos Plėtros administracijos Aplinkos ir klimato neutralumo skyriaus bendruomenės be atliekų vadovė ir veiklos koordinatorė

11:40 – 11:55 „Kava su KISMET”: tvarių maisto sistemų vystymo praktika
Giedrė Ramanauskienė, Lietuvos inovacijų centro Inovacijų analizės ir politikos skyriaus vedėja

11:55 – 12:35 Panelinė diskusija: Ką turėtume daryti, kad mityba būtų pilnavertė, subalansuota ir tvari? Praktinė patirtis skatinant sveikatai
palankesnę ir tvarią aplinkos atžvilgiu mitybą, visuomenės įpročių formavimas ir iššūkiai.
Dalyviai: Justina Kaučikienė, Lāsma Ozola, Giedrė Ramanauskienė

12:35 – 12:40 Konferencijos uždarymas

Renginio moderatorius: Aurimas Perednis

Susiję dokumentai

Daugiau informacijos

Lina Janušauskienė

Lina Janušauskienė

Patarėja ekonomikos, finansų ir energetikos klausimais

Lietuvių, anglų, rusų

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!