Tai bus pasiekta atliekant tyrimus, nustatant ir išbandant pasirinktus elgesio kaitos metodus, taip pat kuriant gaires dėl buitinių maisto atliekų mažinimo.
Projekto tikslinės grupės
- Viešojo sektoriaus atstovai, atsakingi už sprendimų dėl maisto švaistymo priėmimą
- Namų ūkiai ir ypač jauni vartotojai
- Mokslo bendruomenė
Projekto partneriai
- Pagrindiniai partneriai: Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Kauno technologijos universitetas
- Partneriai: Copenhagen Business School (Danija), Natural Resource Institute Finland (Suomija), „EIT Food“ (Lietuva), „Anthropos“ (Lietuva)
Pagrindinės projekto veiklos
- Identifikuoti metodus, kurie paskatintų keisti jaunimo maisto švaistymo įpročius dalijantis žiniomis ir peržiūrint mokslinę literatūrą
- Išbandyti pasirinktus elgesio pokyčio metodus kuriant intervencijas su tikslinėmis grupėmis Danijoje, Suomijoje ir Lietuvoje
- Sukurti maisto atliekų mažinimo intervencijos gaires atitinkamoms suinteresuotosioms šalims ir komunikuoti apie maisto švaistymo mažinimą