Projektas

Nešvaistykime maisto

01.03.2021 - 01.09.2022

Projektu siekiama sustiprinti žinias apie tai, kaip jaunieji vartotojai elgiasi su maistu, ir atrasti strategijas, kuriomis pavyktų sumažinti nebūtiną maisto atliekų kiekį regione.

Tai bus pasiekta atliekant tyrimus, nustatant ir išbandant pasirinktus elgesio kaitos metodus, taip pat kuriant gaires dėl buitinių maisto atliekų mažinimo.

Projekto tikslinės grupės

  • Viešojo sektoriaus atstovai, atsakingi už sprendimų dėl maisto švaistymo priėmimą
  • Namų ūkiai ir ypač jauni vartotojai
  • Mokslo bendruomenė

Projekto partneriai

  • Pagrindiniai partneriai: Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Kauno technologijos universitetas
  • Partneriai: Copenhagen Business School (Danija), Natural Resource Institute Finland (Suomija), „EIT Food“ (Lietuva), „Anthropos“ (Lietuva)

Pagrindinės projekto veiklos

  • Identifikuoti metodus, kurie paskatintų keisti jaunimo maisto švaistymo įpročius dalijantis žiniomis ir peržiūrint mokslinę literatūrą
  • Išbandyti pasirinktus elgesio pokyčio metodus kuriant intervencijas su tikslinėmis grupėmis Danijoje, Suomijoje ir Lietuvoje
  • Sukurti maisto atliekų mažinimo intervencijos gaires atitinkamoms suinteresuotosioms šalims ir komunikuoti apie maisto švaistymo mažinimą