Šiaurės ir baltijos šalių konferencija profesionalams

Demencijos prevencija ir įtrauki miesto aplinka

Registruotis Atidaryti

norden.org

Data & laikas

30.09.2024 12:00 (GMT+3)

Kur

Internetu ir gyvai Rygos miesto taryboje, Rātslaukums 1, Ryga

Kalba

Anglų k.

Rugsėjo 30 d. ir spalio 1 d. kviečiame dalyvauti dviejų dienų Šiaurės ir Baltijos šalių konferencijoje, kurioje bus aptariamos dvi aktualios temos: pagalba demencija sergantiems žmonėms ir sprendimai įtraukioms miestų aplinkoms. Konferencijos tikslas – suburti Šiaurės ir Baltijos šalių ekspertus, kurie įkvėptų veikti pasitelkiant praktinius, patirtimi pagrįstus pavyzdžius ir skatintų tarpsektorinį bendradarbiavimą.

Konferencijoje pranešimus skaitys Šiaurės ir Baltijos šalių ekspertai, įskaitant Šiaurės šalių gerovės centro, Estijos, Suomijos, Norvegijos ir Švedijos valstybinių institucijų atstovus.

PIRMA DIENA

Demencija. Pagalba demencija sergantiems žmonėms, jų artimiesiems ir specialistams

Rugsėjo 30 d., 12:00-17:00 val.

Pasak tyrimų, Lietuvoje demencija pasireiškia daugiau nei 50 tūkst. asmenų, o atsižvelgiant į senstančios visuomenės demografines tendencijas, šis skaičius tik augs.

Nors šiuo metu demencija mediciniškai neišgydoma, įvairios prevencinės priemonės, ankstyva diagnostika, paramos sistemos ir naujoviški priežiūros metodai Šiaurės šalyse davė teigiamų rezultatų. Diskusijose daugiausia dėmesio bus skiriama veiksmingoms paramos demencija sergantiems pacientams sistemoms įvairiose šalyse, ankstyvajai diagnostikai, paramai artimiesiems, slaugytojų gerovei ir novatoriškiems demencijos priežiūros sprendimams.

Po renginio kviečiame pasilikti pasivaišinti užkandžiais ir tęsti pokalbius neformalioje aplinkoje.

Tikslinė auditorija: socialinės globos centrų atstovai, socialinio darbo specialistai, slaugytojai, socialinės globos politikos formuotojai, politikai ir kiti suinteresuoti asmenys.

ANTRA DIENA

Visiems draugiški miestai

Spalio 1 d., 8:30 – 14:00 val.

Žvelgiant iš šiaurietiškos perspektyvos, visiems draugiškas miestas yra  prieinamas, saugus, humaniškas ir patogus visiems, nepriklausomai nuo jų amžiaus grupės, lyties, socialinės padėties ir kitų faktorių. Pagrindinis universaliojo dizaino principas – sukurti visiems prieinamą ir patogią aplinką. Šiaurės šalių architektai ir miestų planuotojai turi daug patirties kuriant miestų aplinką, kurios centre yra žmonės. Universalusis dizainas nenustato konkrečių reikalavimų kuriai nors konkrečiai socialinei grupei, o užtikrina, kad paslaugos, infrastruktūra ir aplinka būtų prieinamos visiems.

Antrąją konferencijos dieną ekspertai iš įvairių šalių dalysis savo patirtimi kuriant tvarias gyvenamąsias erdves, universalųjį dizainą ir urbanistinius elementus, kurie didina įvairaus amžiaus gyventojų gerovę ir įtrauktį.

Tikslinė auditorija: miestų planavimo specialistai, architektai, bendruomenių aktyvistai, NVO atstovai, socialinių paslaugų teikėjai, socialinės politikos formuotojai, politikai ir kiti suinteresuoti asmenys.

Dalyvavimas konferencijoje yra nemokamas, tačiau būtina registracija iki rugsėjo 15 d.

Registracija

Registruotis Atidaryti

Daugiau informacijos

Vida Gintautaitė

Vida Gintautaitė

Patarėja socialiniais ir sveikatos klausimais

Lietuvių, anglų, rusų

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!